Haal meer uit uw brandstof met XMILE is een brandstof bio-katalysator op basis van enzymen. Deze enzymen in XMILE bewerken de brandstof waardoor een betere en snellere verbranding tot stand komt.

De betere verbrandingseigenschappen zorgen ervoor dat er minder brandstof verbruikt wordt, de uitstoot van schadelijke stoffen lager is en de motor schoner wordt. Een betere verbranding brengt dus tal van voordelen met zich mee. Voordelen voor portemonnee en milieu.

Specifieker

Tot 8% minder brandstofverbruik; de kosten van XMILE worden al gecompenseerd bij een besparingvan zo’n 1,5%… geen moeilijke afweging dus.
De motor loopt soepeler en stiller; zeker bij de wat oudere motoren is het verschil opzienbarend in vergelijking met de werking op onbehandelde brandstof.
Aanzienlijke afname van rook en roetuitstoot; geen zwarte walm meer uit de schone uitlaatpijpen.
De motor is schoner; kleppen, injectoren, katalysator en filters blijven schoner. Minder slijtage betekenteen langere levensduur van verschillende motoronderdelen.
Het gebruik van XMILE brandstof ontlast het milieu. De motoren stoten minder CO2, NOx en onver-brande brandstofresten uit.

Accijns

De agrarische sector zal vanaf 1 januari 2013 rekening moeten houden met hogere brandstofkosten door het afschaffen van Rode Diesel. Dit betekent dat het huidige verlaagde accijnstarief komt te vervallen. Er zal dus goed gekeken worden waar de goedkoopste diesel te krijgen is.

Kwaliteit

Goedkope diesel hoeft niet per definitie ook de beste diesel te zijn. Minstens zo belangrijk is dat u kwaliteit wilt voor uw machinepark. Het spreekt voor zich dat u niet wilt dat uw machines stilvallen tijdens werkzaamheden of buiten bedrijf zijn door onderhoud. Denk hierbij aan vervuilde filters of aan seizoensgebruik waarbij de brandstof in de tank dusdanig gedegradeerd is dat deze niet meer optimaal verbrand met alle gevolgen van dien.

Milieu en duurzaam ondernemen

Ook stelt de overheid steeds hogere eisen op het gebied van milieu. Ecologisch verantwoord ondernemen is tegenwoordig meer dan alleen maar een mooi imago voor de buitenwereld. Het is niet meer van deze tijd om geen rekening te houden met schadelijke uitstoot en duurzaamheid. Natuurlijk is de balans tussen rendement uit uw onderneming en maatschappelijke belangen ontzettend belangrijk. Daarom is XMILE uitermate geschikt om deze balans te bereiken. Optimaal rendement uit uw machinepark met een zo laag mogelijke schadelijke uitstoot bereikt u simpelweg met maar één product: XMILE.

Testen in de praktijk

Vooral in de agrarische sector is het in de praktijk moeilijk om een test te doen op het gebied van brandstofbesparing. Dit komt vooral door de zeer uiteenlopende werkzaamheden, maar ook tal van variabelen waarop het landbouwvoertuig opereert. De ene dag rijdt deze op een natte zachte ondergrond, de andere dag op een droge verharde weg. Kortom; te veel variabelen om een representatief beeld te krijgen van eventuele besparing bij het gebruik van verschillende brandstoffen.

Daarom zijn wij terug gegaan naar de basis en hebben in samenwerking met de firma Abemec een uitgebreide vermogenstest gedaan. Met deze test hebben wij ons gericht op brandstofbesparing en vermogenstoename bij het gebruik van XMILE Diesel ten opzichte van “gewone” standaard Rode Diesel EN-590. In dit geval met een John Deere 7430 Boost. Hierbij werd rekening gehouden met het gemiddelde “werkgebied” van het landbouwvoertuig waarin deze veelal opereert. Deze onafhankelijke test is gedaan op een geijkte vermogenstestbank welke bediend werd door gecertificeerd personeel van het gerenomeerde Abemec B.V. Uit deze test kwam een brandstofbesparing naar voren van 6,6 % bij 50pk met 1500 omw en 6,1 % bij 136pk met 1750 omw.